Matematik

Baser og polynomier

06. december 2014 af Searchmath (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående
Hej

Jeg kender tre polynomier i et rum og tre koordinatsæt. Jeg skal så bestemme tre basisvektorer.
Hvordan er det lige man gør det præcis i den her opgave? Hvordan vil mellemregningerne se ud?
Vedhæftet fil: image.jpg

Brugbart svar (0)

Svar #1
07. december 2014 af peter lind

Der er givet at

Q1(x) = 1*P1(x)-2*P2(x)+0*P3(x) = P1(x)-2*P2(x) = 3+2x+7x2

Du kan opstille to andre ligninger for Q2(x) og Q3(x)

Det giver 3 ligninger til at bestemme polynomierne


Svar #2
07. december 2014 af Searchmath (Slettet)

Jeg har bestemt de to andre ligninger.
Hvad gør man så:)?

Brugbart svar (0)

Svar #3
07. december 2014 af Andersen11 (Slettet)

image.jpg

Det er givet, at

        P1 - 2P2       = Q1
        P1 - P2         = Q2
               P2 + P3 = Q3

Løs ligningssystemet i P1, P2, P3 , der derved udtrykkes ved Q1, Q2, og Q3. Indsæt tilsidst polynomiumsudtrykkene for Q1, Q2, Q3 i udtrykkene for P1, P2, P3 .


Skriv et svar til: Baser og polynomier

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.