Matematik

Hvordan løser man dette?

08. december 2014 af jauvu (Slettet) - Niveau: A-niveau

\frac{X^2-1}{X-1} jeg faktoriser nævneren, men hvordan bliver resultatet?


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. december 2014 af Articula (Slettet)

Du skal faktorisere tælleren. Benyt reglen om "to tals sum gange de samme to tals differens" - nogle kalder den også den 3. kvadratsætning:

(a+b)*(a-b)=a^2-b^2

Tælleren:

x^2-1=x^2-1^2 =(x+1)*(x-1)

Herfra skal du blot reducere :-) 


Brugbart svar (0)

Svar #2
08. december 2014 af SuneChr

Når nu brøken er blevet forkortet med (x - 1)
forudsættes  x ≠ 1  i det reducerede udtryk.


Skriv et svar til: Hvordan løser man dette?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.