Fysik

Bevægelsesmængde og Newtons love

09. december 2014 af Sejedansk (Slettet) - Niveau: B-niveau

En kroketkugle ligger stille. En spiller slår til kuglen, der herved i et meget kort øjeblik påvirkes af en stor kraft fra køllen. Tegningen viser, hvordan kraftens størrelse F afhænger af tiden t under slaget. Kroketkuglen vejer 0,350 kg. 
a. Aflæs sammenhørende værdier af t og fastlæg en forskrift for grafen ved fjerdegradsregression. 

Jeg har fundet en forskrift 

b. Bestem kuglens maksimale acceleration under slaget 

Men hvad gør jeg her? 

hvordan finder jeg a(t), skal jeg bare differentiere forskriften og hvad så ?

c. Bestem kraftens impuls. 

Det er bare at tage integralet af forskriften 

d. Bestem kuglens fart efter slaget 

Hvordan gør jeg?

En der kan hjælpe 


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. december 2014 af Andersen11 (Slettet)

b) Acceleration er kraften divideret med kuglens masse.

c) Kraftens impuls er den samlede ændring i kuglens impuls. Da

        F = m·a = m·dv/dt = dp/dt

er

        Δp = ∫ F dt

så kraftens impuls er altså arealet under kraftgrafen.

d) Benyt, at kuglen var i hvile før stødet. Dens impuls efter stødet er da p = Δp = mv .


Svar #2
09. december 2014 af Sejedansk (Slettet)

F(t) = 9,6043 t4+(−38,4172 t3) +44,1829*t2+(−11,5315 t)+0,019357

er: 

a(t)= (9,6043 t4+(−38,4172 t3) +44,1829 t2+(−11,5315 t)+0,019357) / 0,350_kg 

Er det rigtigt? 


Brugbart svar (0)

Svar #3
09. december 2014 af Andersen11 (Slettet)

#2

Ja, hvis dit udtryk for F(t) er korrekt med konstanter, der giver kraften i enheden N.


Svar #4
09. december 2014 af Sejedansk (Slettet)

Hvordan finder jeg hastigheden for at løse opgave d??


Brugbart svar (0)

Svar #5
09. december 2014 af Andersen11 (Slettet)

#4

Se #1. Beregn kraftens impuls i c) og divider den med m.


Skriv et svar til: Bevægelsesmængde og Newtons love

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.