Matematik

ligning angående sodavand

09. december 2014 af HAKR5 (Slettet) - Niveau: 9. klasse

Har fundet facit på opgaven ved at forsøge mig frem, men skal have den opstillet som en ligning

Har fundet frem til 14 af 0,25L og 13 af 0,5 L 

Opgaven 

En dreng køber ialt 10 liter sodavand i 0,25L flasker og 0,50L flasker, han køber ialt 27 flasker

hvor mange køber han af hver??


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. december 2014 af Andersen11 (Slettet)

Kald antallet af 0,25 L flasker for x og antallet af 0,5 L flasker for y. Så er det samlede antal flasker

        x + y = 27

og den samlede mængde sodavand er

        x·0,25 + y·0,5 = 10 .

Den sidste ligning kan ganges med 4 til

        x + 2y = 40 .

Løs nu systemet af de to ligninger.


Svar #2
09. december 2014 af HAKR5 (Slettet)

ja det har du så ret it, men hvordan løsser jeg systemet og kommer frem til resultatet?


Brugbart svar (1)

Svar #3
09. december 2014 af Andersen11 (Slettet)

#2

Man har så ligningssystemet

I:         x +  y = 27
II:        x + 2y = 40

Træk ligning I fra ligning II:       y = 40 - 27 = 13

og indsæt denne værdi for y i den første ligning

         x + 13 = 27
         x = 27 - 13 = 14


Skriv et svar til: ligning angående sodavand

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.