Fysik

Coulombs lov

10. december 2014 af Searchmath (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående
Hej

Jeg skal bruge coulombs lov til at udregne en kraft.
Jeg får at vide at det er kraften mellem Na+ ion og Cl- ion.
Hvad er elementarladningen på dem?
Er det så ikke bare svarende til elementarladningen på en elektron?

Brugbart svar (0)

Svar #1
10. december 2014 af mathon


                     F=\frac{1}{4\pi \varepsilon _o\varepsilon _r}\cdot \frac{e^2}{r^2}


Brugbart svar (0)

Svar #2
10. december 2014 af mathon

                                                                

             F=\frac{1}{4\pi \varepsilon _o\varepsilon _r}\cdot \frac{Q_1\cdot Q_2}{r^2}                    SI\! \! :     \begin{array} {|c|c|c|c|} F&\epsilon _o&Q&r\\ \hline N&\frac{F}{m}&C&m \end{array}

                                                                     


Svar #3
10. december 2014 af Searchmath (Slettet)

Hvorfor bruger man en testladning q0 som probe?

Svar #4
11. december 2014 af Searchmath (Slettet)

1. Hvis vi i vand har Na og Cl- og vi kender en afstand r, så kan vi faktisk let udregne kraften. Mit spørgsmål er bare, her elementarladningen på de to ioner forskelligt? Altså den ene mister en elektron, mens den anden modtager, men kan man sige at q1=q2? 

2. Hvis så dividér F med en q0 får vi et kraftfelt E. Hvad er enheden på den? 


Brugbart svar (0)

Svar #5
11. december 2014 af mathon

2.
                    E=\frac{F}{Q_o}                   SI\! \! :\; \;    \begin{array} {|c|c|c|} F&Q_o&E\\ \hline N&C&\frac{N}{C} \end{array}
                                               


Svar #6
11. december 2014 af Searchmath (Slettet)

Hvad betyder q0 og hvorfor kan man ikke undvære den? 


Skriv et svar til: Coulombs lov

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.