Matematik

Bevis for Fi' egenskab

11. december 2014 af Katjatja (Slettet) - Niveau: A-niveau

Jeg skal bevise at Φ2 = Φ + 1

Jeg benytter mig af at formlen for det gyldne snit er:

(a+b)/a = a/b

hvor a/b = x indsættes:

1/x + 1 = x

->

x2 - x-1 = 0

->

x2 - x = 1

Her indsætter jeg Φ på x's plads og får:

Φ2 - Φ = 1

Og jeg flytter - Φ over på højre side og får:

Φ2 = Φ + 1

Mit spørgsmål er bare om det er rigtigt det jeg har gjort? Synes det virkede lidt for let, så tvivler på om det er rigtigt :)

Håber i vil hjælpe 


Brugbart svar (0)

Svar #1
11. december 2014 af Andersen11 (Slettet)

Det fik du jo vist i din anden tråd tidligere i dag.


Svar #2
11. december 2014 af Katjatja (Slettet)

Ja, men det er ikke samme bevis. Men har brugt det jeg fik i den anden tråd, men var ikke sikker på om jeg havde brugt det rigtigt, men det går jeg da ud fa nu :)


Brugbart svar (0)

Svar #3
11. december 2014 af Andersen11 (Slettet)

#2

Det drejer sig jo blot om at flytte et par led over på højre side.

Ligningen    x2 - x - 1 = 0    er jo helt ensbetydende med    x2 = x + 1 .


Svar #4
11. december 2014 af Katjatja (Slettet)

Det er da også det jeg har gjort, er det ikke?


Brugbart svar (0)

Svar #5
11. december 2014 af Andersen11 (Slettet)

#4

Jo.


Skriv et svar til: Bevis for Fi' egenskab

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.