Fysik

Beregn effekt

13. december 2014 af hioghi (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej

I forbindelse med kernefysik gav min lærer mig formlen P=A*Q hvor Q er energien for foton. Jeg skal altså beregne effekten i W ud fra energien af en foton i J og jeg kan ikke huske, hvad A var. Kan det være aktiviteten? Nogen der kan hjælpe? Hvordan finder jeg energien af en foton ud fra et forsøg med halveringstykkelse for gammastråling?


Brugbart svar (0)

Svar #1
13. december 2014 af Heptan

Måske frekvens?

A skal helst have enheden s-1 ligesom en frekvens


Brugbart svar (0)

Svar #2
13. december 2014 af Andersen11 (Slettet)

#1

Enheden passer da fint med aktivitet.


Brugbart svar (0)

Svar #3
13. december 2014 af Heptan

Jamen så er det nok aktivitet.

Energien af en foton kan findes ved

E_{foton}=h\cdot \frac{c}{\lambda}


Svar #4
14. december 2014 af hioghi (Slettet)

Hmm.. Er det så ikke bare P=A*h*f ? Altså energien af en foton er jo også defineret som h*f.. Så skal jeg vel bare finde frekvensen for gamma stråling? 


Brugbart svar (0)

Svar #5
14. december 2014 af Andersen11 (Slettet)

#4

Ja, eller du han benytte udtrykket fra #3.

Svar #6
15. december 2014 af hioghi (Slettet)

Men nu er jeg begyndt at tvivle igen. Er det så effekten for fotonerne, der udsendes fra kilden?


Svar #7
15. december 2014 af hioghi (Slettet)

Det oplyses i vejledeningen, at udenselsen af gammastråling har en fotonenergi på 0,662 MeV. Mon ikke det er den jeg skal gange aktiviteten med istedet?


Skriv et svar til: Beregn effekt

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.