Matematik

Er linjen med ligningen y = 2-2x tangent til parablen…..

14. december 2014 af hallohallo12 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Er linjen med ligningen y = 2-2x tangent til parablen med ligningen y= -1/2 x^2? Angiv i bekræftende fald røringspunktets koordinater. Samme spørgsmål for linjen med ligningen y = 1/2 x + 1/8. 

Hvad gør jeg??


Brugbart svar (0)

Svar #1
14. december 2014 af peter lind

Tangenten til en graf i (x, f(x)) har hældningen f'(x). linjen har hældningen -2 så løs ligningen f'(x) = -2
 


Svar #2
14. december 2014 af hallohallo12 (Slettet)

Mange tak for hjælpen. 
Hvordan løses ligningen f'(x) = -2?


Skriv et svar til: Er linjen med ligningen y = 2-2x tangent til parablen…..

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.