Matematik

Forklar vinkler

16. december 2014 af Rebekka12345 (Slettet) - Niveau: 10. klasse

Er der nogen der kan hjælpe mig med denne her opgave? Forstår det simpelthen ikke

4.1 Forklar hvorfor vinkel u er 60 grader og vinkel v er 120 grader

Taget har en taghældning på 30 grader og har en lodret planke der er 90 grader

Tak på forhånd! :)

Har vedhæftet hele problemregning - Men refererer bare til opgave 4.1 :)

Vedhæftet fil: fsa_10_2010_dec (5).pdf

Brugbart svar (0)

Svar #1
16. december 2014 af Andersen11 (Slettet)

u er den anden spidse vinkel i en retvinklet trekant, hvor den ene spidse vinkel er 30º. Benyt dit kendskab til vinkelsummen i en trekant.

u og v er supplementvinkler. så u + v = 180º .


Brugbart svar (0)

Svar #2
16. december 2014 af LilleMikael (Slettet)

Vinklen u er en del af en retvinklet trekant, som du kan se på tegningen. Det vil sige, at den ene vinkel er 90º, mens den anden er oplyst til at være 30º. Vi ved, at summen af en trekants vinkler altid giver 180º. Så ved beregning ser du, at:

90º + 30º + u = 180º <=> 90º + 30º + 60º = 180º, hvilket er sandt. 

Både vinkel u og vinkel v er en del af en ret linje, nemlig hypotenusen i den retvinklede trekant fra før. Vi ved, at vinklen for en ret linje altid er 180º. Så ved beregning ser du, at:

u + v = 180º <=> 60º + 120º = 180º, hvilket er sandt.


Skriv et svar til: Forklar vinkler

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.