Fysik

Impuls udregning for at finde en fart

18. december 2014 af jakobo06 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej. jeg har brug for Hjælp til impuls regning til udregning af en hoppe fart, ved tidspunktet hvor personen forlader kraftmåleren. Jeg starter med at vise samt udregne spørgsmålene inden dette, hvis jeg nu har lavet en dum fejl

a) Bestem forsøgspersons masse.
Vi ved at person presser 0,75kN til tiden 0, og vi ved at tyndeaccelerationen presser ham ned. så

F=ma <=> m=F/a = 0,75kN/9,82m/s^2=76,4kg

b) Bestem Accelerationen til 0,68s

vi ved at til den 0,68 presser personen 2,5kN på pladen, her er tyndekraften også talt med så den fjernes.
2,5kN-0,75kN = 1,75kN, vi benytter Newtons anden lov
F=ma <=> a=F/M=1,75kN/76,4kg = 22,9 m/s^2

c) Bestem en værdi for den fart som forsøgspersonen forlader pladen med.
Jeg har talt tegn under grafen som jeg for til 755Tegn. Jeg tænker for at finde persons fart, skal man først bestemme hvor meget impul tyndekraften har, og derefter fjerne den impuls fra den impuls vi ønsker at finde, for at beregne farten
 

Vedhæftet fil: foto.JPG

Brugbart svar (0)

Svar #1
18. december 2014 af peter lind

Forlæng den vandrette del af kurven. Arealet mellem kurven og den vandrette forlængelse er den opnåede impuls


Svar #2
18. december 2014 af jakobo06 (Slettet)

Skal lige være sikker på om jeg forstår det rigtigt, du vil altså forlænge den vandrette del af kurven, helt til slutpunktet, således at for for en linje F(x)=0,75. dernæst vil du finde arealet fra linjen og op, og benytte
m*v=F_res*dt, så for for 76,4kg*v=1,75kN*214dx v=4,9 m/s ?


Brugbart svar (0)

Svar #3
18. december 2014 af peter lind

Nej. Jeg vil tælle de terninger der er mellem kurven og den vandrette linje. Antallet af teringer gange arealet af en terning giver så arealet under kurven. Det du får ud af det er ikke hastigheden men impulsen. Når du skal finde hastigheden skal du dividere med personens masse


Svar #4
18. december 2014 af jakobo06 (Slettet)

Det var også det jeg mente med at man så vil finde arealet mellem den vandrette linje og parable graf. Når du siger at man tager antallet af tegn som jeg for til 214 og skal gange det med den fysike længde og brede af et tegn, hvilket vil være 0,3cm*0,15cm=0,045cm^2?


Brugbart svar (0)

Svar #5
18. december 2014 af peter lind

Nej. Du skal se på skalaen på x og y akserne. Enhederne bliver også enhederne på akserne altså sekund og Newton


Svar #6
18. december 2014 af jakobo06 (Slettet)

så vil arealet af et tegn til at være 0,2kN/0,1s eller bare 0,2kN?


Brugbart svar (0)

Svar #7
18. december 2014 af peter lind

Nu kan jeg ikke rigtig se de små terninger (ikke tegn), så jeg holder mig til de store Det giver 0,5kN*0,1s


Svar #8
18. december 2014 af jakobo06 (Slettet)

ja okay, Hvis vi går ud fra de store tegninger på 0,5kN*0,1s,=50N*s *214 = 1070

Når jeg så finder impulsen af dette p=1,75kN*1070dx=1872.5N*s

v=p/m =1872.5N*s/76,4kg = 24.51 m/s.


Brugbart svar (0)

Svar #9
18. december 2014 af peter lind

Der er helt sikker ikke 214 af de store terninger under kurven De 214 må være de små terninger


Svar #10
18. december 2014 af jakobo06 (Slettet)

Ja det har du ret i. Så tager vi de 214/50=4,28

0.05kN*s*4,28 =0.214kN*s 

P=1.75*0.214dx=0.3745kN*s
0,3745kN*s*1000=374,5N*s  
374,5N*s/76,4kg=4,9 m/s


Skriv et svar til: Impuls udregning for at finde en fart

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.