Matematik

2.ordens inhomogen diff. ligning

24. december 2014 af Kemi1996 (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Hej, jeg har problemer med at løse denne opg:

vis at y(x)=x+1 er løsning til diff. ligningen 

y''(x)+2y'(x)+2y(x)=2x+4

På forhånd, tak 


Brugbart svar (1)

Svar #1
24. december 2014 af LubDub (Slettet)

find y'(x) og y''(x) ved at differentiere y(x) hhv. én og to gange og sæt derefter de fundne resultater for y'(x) og y''(x) samt y(x) = x + 1 ind i ligningen. Resultatet giver 2x + 4, og løsningen er dermed bekræftet.


Svar #2
24. december 2014 af Kemi1996 (Slettet)

Tak for hjælpen 


Svar #3
24. december 2014 af Kemi1996 (Slettet)

Hvordan findes den fuldstændige løsning til denne diff. ligning? 


Svar #4
24. december 2014 af Kemi1996 (Slettet)

Jeg ved at jeg skal finde:

Fuldstændige homogene løsning + partikulære inhomogene løsning

Jeg har fundet den fuldstændige homogene løsning men har svært ved at finde den partikulære inhomogene løsning. Nogen der kan hjælpe ? 


Skriv et svar til: 2.ordens inhomogen diff. ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.