Kemi

Mol ændring pH beregning

25. december 2014 af chiqqa (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej Allesammen

Jeg blev lige i tvivl med hensyn til pH beregning hvor vi har en svag base, der titreres med en stærk syre.

Følgende reaktion forløber:

                                       CH3COO- + HCl ---->       CH3COOH + Cl-

                           Før:   0,005 mol  0,000 1 mol       

                         Efter:   0,0049 mol                          0,0001 mol

Er ovenstående rigtigt :-)? og nu skal jeg bruge formlen: 

pOH = pKb + log(nb/ns) ikke sandt :?

Mange tak :D


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. december 2014 af OliverGlue (Slettet)

#0 Korrekt


Svar #2
25. december 2014 af chiqqa (Slettet)

#1

#0 Korrekt

Tak for svar Oliver, men jeg er lidt i tvivl om noget andet også.

Når jeg bliver spurgt om stofmængden af CH3COO- i 50 mL af en puffer opløsning, hvor Jeg i forvejen kender koncentrationen af en eddikesyre som er 0,1 M. Jeg kender nu C og V og beregner nu stofmængden af CH3COOH. Er stofmængden af CH3COOH så ikke det samme som stofmængden af CH3COO-, når stoffer reagerer med vand, netop fordi de reagerer i forholdet 1:1? 


Brugbart svar (0)

Svar #3
26. december 2014 af Heptan

#0 Hvor har du fundet den formel henne? Jeg tror der skal være minus istedet for plus:

pOH = pKb - log(nb/ns)

#2 Du bliver nødt til at skelne mellem formel og aktuel koncentration. Stofmængden af ethansyre afhænger af pH. Stofmængden af ethansyre og ethanoat er kun identiske, hvis pH = pKs


Skriv et svar til: Mol ændring pH beregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.