Fysik

I_maks for 4,5 V spændings kilde

28. december 2014 af Zall - Niveau: B-niveau

Hej
Et 4,5 V's batteri er opbygget af 3 elementer sat i serie. Hvert element har den elektromotoriske kraft (emk) = 1,5 V og den inde modstand R_i = 0,33 ohm.
batteriet er sat i kredsløb med en resisitor R_y = 25 ohm
Samlet indre resistants = 0,33 ohm * 3 = 1 ohm

Spørgsmål:
Opskriv formlen for polspændingen, som funktion af strømstyrken I i kredsløbet og find den maksimale strømstyrke som kan løbe igennem den ydre resistor.


Brugbart svar (1)

Svar #1
28. december 2014 af mathon

                                \small U_o=\left ( R_i+R_y \right )\cdot I

                                \small \small I=\frac{U_o}{R_i+R_y}=\frac{4,5\; V}{\left (1\; \Omega \right )+\left (25\; \Omega \right )}


Svar #2
28. december 2014 af Zall

4,5/(1 + 25) = 0,173 A
Er det rigtigt? 


Brugbart svar (0)

Svar #3
28. december 2014 af mathon

Ja- hvis du husker enhederne.


Skriv et svar til: I_maks for 4,5 V spændings kilde

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.