Matematik

ligningens tangent

01. januar 2015 af HomeWorkk (Slettet) - Niveau: B-niveau

hej, nogen der kan hjælpe mig med at finde funktionens tangent til p (3,f(3))?

f(x)= -x^3+5x^2-7x+3?


Brugbart svar (0)

Svar #1
01. januar 2015 af Andersen11 (Slettet)

Overskriften er misvisende: en ligning har ikke nogen tangent.

Differentier funktionen og beregn så talværdierne f(3) og f '(3) og indsæt disse i tangentligningen

        y = f '(x0) · (x - x0) + f(x0)

hvor x0 = 3 .


Svar #2
01. januar 2015 af HomeWorkk (Slettet)

jeg har fået

f(x) til 19  og f'(x) til 29

y=29x-115

kan det passe?


Brugbart svar (0)

Svar #3
01. januar 2015 af Andersen11 (Slettet)

#2

Nej, det er helt forkert. Begge dine talværdier er forkerte. Man skal beregne f(3) og f '(3) . Indsæt x = 3 i forskrifterne for f(x) og f '(x).


Svar #4
01. januar 2015 af HomeWorkk (Slettet)

giver det så y=-58x-174


Brugbart svar (0)

Svar #5
01. januar 2015 af Andersen11 (Slettet)

#4

Nej, det er ikke korrekt. Prøv at vise, hvordan du beregner f(3) og f '(3).


Svar #6
01. januar 2015 af HomeWorkk (Slettet)

f(3)=-3^3+5*3^2-7*3+3=0

f'(x)=-3*3^3+10*3-7=-58


Svar #7
01. januar 2015 af HomeWorkk (Slettet)

jeg ved ikke helt hvad der går gal så ?

nogen der kan hjælpe?


Brugbart svar (0)

Svar #8
01. januar 2015 af Andersen11 (Slettet)

#7

Du skal først differentiere    f(x) = -x3 + 5x2 -7x + 3 .   Benyt den kendte regel

        (a·xn)' = a·n·xn-1 .

Indsæt så x = 3 i forskriften for f '(x).

Du har differentieret det første led i funktionen forkert.


Svar #9
01. januar 2015 af HomeWorkk (Slettet)

mange tak for hjælpen, så det vil sige at det giver y=-4x-12


Brugbart svar (0)

Svar #10
01. januar 2015 af Andersen11 (Slettet)

#9

Nej, det er ikke korrekt. Du har dog beregnet f '(3) korrekt nu.


Skriv et svar til: ligningens tangent

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.