Matematik

Haster!!! matematik

03. januar 2015 af 102938475 (Slettet) - Niveau: A-niveau

En parabel med ligningen: y=1/2x^2-4x+10 har en tangent i punktet med x-koordinaten 2,7.

Bestem en ligning for denne tangent.

Tangenten danner sammen med koordinatakserne en trekant.

Bestemt trekantens areal samt den vinkler

Nogen der kan løse denne her opgave. Jeg er helt væk. please. Jeg har kun i dag til at kave den. og hvis der kan komme uddybelse, så jeg kan forstå det. 

På forhånd 


Brugbart svar (0)

Svar #1
03. januar 2015 af LeonhardEuler

Nej. Vi kan ikke bare løse den for dig. Hvilke af opgaverne har du løst? - for der er flere af dem.


Svar #2
03. januar 2015 af 102938475 (Slettet)

Undskyld, det var slet ikke ment på denne måde. Jeg er bare helt stresset, at jeg spørger for så meget hjælp jeg kan få. Jeg fik ikke lavet nogen af dem. Det jeg laver giver ingen mening og har smidt det ud.


Brugbart svar (0)

Svar #3
03. januar 2015 af Andersen11 (Slettet)

#2

Lad parabelen være givet ved funktionen f(x) = (1/2)x2 - 4x + 10 . Benyt tangentligningen

        y = f '(x0) · (x - x0) + f(x0)

hvor x0 = 2,7 .

Bestem så tangentens skæringspunkter med koordinatakserne og beregn trekantens areal. Trekanten er retvinklet, så dens spidse vinkler kan let bestemmes.


Svar #4
03. januar 2015 af 102938475 (Slettet)

Et spørgsmål til beregning af tangentligningen. Kan det passe at det giver y = -4,3 ???


Brugbart svar (0)

Svar #5
03. januar 2015 af Andersen11 (Slettet)

#4

Nej, tangenten er da ikke vandret.


Brugbart svar (0)

Svar #6
03. januar 2015 af peter lind

Nej. Hvad har du gjort ?


Svar #7
04. januar 2015 af 102938475 (Slettet)

Nej undskyld. Kan det så være at det er x-4 så??


Svar #8
04. januar 2015 af 102938475 (Slettet)

f(x)=1/2x^2 -4x+10

f'(x)=2*1/2*x-4 => x-4 ???


Brugbart svar (0)

Svar #9
04. januar 2015 af peter lind

f'(x) = x-4 (der skal ikke stå =>)

Den skal du så bruge til at finde ligningen for tangenten. Formlen står i #3

.


Svar #10
05. januar 2015 af 102938475 (Slettet)

Kan det passe at tangentens ligning er lig med y = -1,3x + 5,41??


Brugbart svar (0)

Svar #11
05. januar 2015 af Andersen11 (Slettet)

#10

Konstantleddet 5,41 er vist ikke helt korrekt.


Skriv et svar til: Haster!!! matematik

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.