Kemi

Fremstilling af opløsning -> Hvor meget skal der afvejes?

03. januar 2015 af Calculus321 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Jeg skal fremstille 200 ml af en 10 uM kobber(II)sulfat-opløsning. Mit udgangstof er CuSO4*H2O, kobber(II)sulfat-vand (1/5).

Har brugt: 

n(CuSO4*H2O) = c(CuSO4*H2O) * V(CuSO4•H2O) -> 1*10^-5 M  * 0,2 L = 0,000002 mol

m(CuSO4*H2O) =  n(CuSO4*H2O) * M(CuSO4•H2O) -> 177,6 g/mol * 0,000002 mol = 0,000355 g -> 0,355 mg 

Er det korrekt og skal jeg så tilsætte 0,355 mg til 200 ml -> 10 uM kobber(II)sulfat-opløsning? 

mvh 


Brugbart svar (1)

Svar #1
04. januar 2015 af Heptan

Din fremgangsmåde er korrekt, men du skal være opmærksom på hvilket udgangsstof du har. Er det CuSO4*H2O eller kobber(II)sulfat-vand(1/5) ? De har nemlig forskellige molare masser, og du skal så korrigere for den molare masse.

Når du så har beregnet massen (ligesom du har gjort), så ved du at du skal tilsætte den mængde af stoffet i en målekolbe, og dernæst fylde vand op til 0,200 L mærket, hvis du nu skulle gøre det i laboratoriet.


Skriv et svar til: Fremstilling af opløsning -> Hvor meget skal der afvejes?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.