Matematik

Bevis

04. januar 2015 af sejt12 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hvad er bevis for lige store koefficienters metode? 


Brugbart svar (0)

Svar #1
04. januar 2015 af LeonhardEuler

Det er ret trivelt. 

Hvis du skal bevise det, skal du benytte nogle af de grundlæggende aksiomer omkring ligninger og størrelser. 


Brugbart svar (0)

Svar #2
04. januar 2015 af Andersen11 (Slettet)

#0

Det er vel gennemgået i din bog?


Svar #3
04. januar 2015 af sejt12 (Slettet)

Nej, kan ikke finde det. Derfor jeg spørger


Brugbart svar (0)

Svar #4
04. januar 2015 af Andersen11 (Slettet)

#3

Der er givet et lineært ligningssystem i to ubekendte

        I)   ax + by = h
        II)  cx + dy = k

Gang ligning I) med c og ligning II) med a, hvor det antages, at a ≠ 0 og c ≠0 :

        I')    acx + bcy = ch
        II')   acx + ady = ak

Træk ligning I') fra ligning II'):

             (ad - bc)y = ak - ch

og isoler y

             y = (ak - ch) / (ad - bc)   , ad - bc ≠ 0

og indsæt så i ligning I) , hvor x isoleres.


Svar #5
04. januar 2015 af sejt12 (Slettet)

eR DET ET BEVIS FOR LIGE STORE KOEFFICIENT?


Brugbart svar (0)

Svar #6
04. januar 2015 af Andersen11 (Slettet)

#5

Det viser fremgangsmåden for benyttelse af lige store koefficienters metode, og jeg har givet løsningen for y. Du kan så selv gøre det færdigt og finde løsningen for x.


Svar #7
04. januar 2015 af sejt12 (Slettet)

Når jeg skal bevise, er det ikke bar det samme som at regne et eksempel ud?


Brugbart svar (0)

Svar #8
04. januar 2015 af Andersen11 (Slettet)

#7

Man kan ikke bevise en generel sætning ved et eksempel. Et eksempel kan tjene som illustration til en generel redegørelse.


Skriv et svar til: Bevis

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.