Matematik

Matematik.

04. januar 2015 af Christensen102030 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Opgaven lyder således. 

Opgave 6

Hr. Hansen kan tværs over åen fra sin hoveddør A
se et udsigtstårn P (se figur).
For at bestemme, hvor langt der er fra hans
hoveddør over til udsigtstårnet, foretager han en
opmåling.
Først går han 900 m vinkelret på sigtelinjen fra A
til P til punktet B, og fra B går han 400 m vinkelret
på AB til punktet C. Fra C går han langs sigtelinjen
fra C til P, indtil han krydser sin vej fra A til B, og
her markerer han punktet D. Herefter måler han
afstanden fra D til A, som er 600 m.

a) Hvor langt er der fra Hr. Hansens hoveddør i A til udsigtstårnet i P? 

Håber der er nogen der kan hjælpe mig :) 


Brugbart svar (0)

Svar #1
04. januar 2015 af mathon

Indse, at grundet ensvinklede trekanters proportionale sider,
gælder:
                  \small \frac{\mathbf{\color{Red} \left | AP \right |}}{\left | BC \right |}=\frac{\left | AD \right |}{\left | BD \right |}


Svar #2
04. januar 2015 af Christensen102030 (Slettet)

Undskyld det forstår jeg ikke? :) 


Brugbart svar (0)

Svar #3
04. januar 2015 af mathon

Lav en skitse og sæt mål og ens vinkler på.

Brug din folkeskoleviden om ensvinklede trekanter.


Brugbart svar (0)

Svar #4
08. september 2022 af Mikkeline123

Kan nogen hjælpe med denne opgave?


Skriv et svar til: Matematik.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.