Matematik

Ligning

08. januar 2015 af Banff (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej :-)

Jeg har en ligning hvor jeg ikke kan regne mig frem til lommeregnerens resultat: y=2-x/2x-1. Hvad gør jeg forkert.
 

Vedhæftet fil: Ligning.pdf

Brugbart svar (0)

Svar #1
08. januar 2015 af mathon

                   y=\frac{\frac{x}{x-1}-2}{\frac{x}{x-1}+1}\; \; \; \; \; \; x\notin \{\tfrac{1}{2},1\}                brøken forlænget med (x-1)

                   \frac{x-2(x-1)}{x+x-1}=\frac{x-2x+2}{2x-1}=\frac{2-x}{2x-1}

         


Skriv et svar til: Ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.