Matematik

ligning for tangent

09. januar 2015 af gymelever (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg har fået den her opgave i en mat afl.

En funktion f er bestemt ved
f(x)=ln(x)+20/x     x>0

a) Bestem en ligning for tangenten til grafen for f i punktet P(1,f(1))

b) Bestem monotoniforholdene for f

skal som nok selv klare opgave b, men har lidt problemer med a), da jeg er i tvivl om hvordan jeg overhovedte finder tangentens ligning hvis jeg ikke skal differentiere - men det skal jeg måske?

har vedhæftet funktionen udført som en graf, hvis det kan hjælpe på nogen måde

Vedhæftet fil: Funktion.png

Brugbart svar (1)

Svar #1
09. januar 2015 af peter lind

Du skal differentiere. Det bør du faktisk også gøre i opgave b


Brugbart svar (0)

Svar #2
09. januar 2015 af Soeffi


Svar #3
09. januar 2015 af gymelever (Slettet)

når den differentieres kommer den til at se således ud:
fm(x) ? 1/x-20/x2


Svar #4
09. januar 2015 af gymelever (Slettet)

Hvordan sætter jeg så det ind i y=f(x0)=f´(x0)(x-x0) ?


Brugbart svar (1)

Svar #5
09. januar 2015 af peter lind

#3 ja

Du beregner f(1) og f'(1) og sætter det ind i formlen


Skriv et svar til: ligning for tangent

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.