Matematik

MAT - Vektor opgave

09. januar 2015 af Jens6554545 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Er der nogen der kan hjælpe med denne opgave. 

tak på forhånd 

Vedhæftet fil: Udklip.JPG

Svar #1
09. januar 2015 af Jens6554545 (Slettet)

Og kan det passe at opgave 16 jeg har vedhæftet, der er der ingen skæringspunkter.

Vedhæftet fil:Udklip2.JPG

Brugbart svar (1)

Svar #2
10. januar 2015 af mathon

opgave1:     Opgavetekseten er ufuldstænding.


Brugbart svar (1)

Svar #3
10. januar 2015 af mathon

Opgave 2:
                       Beregn centrums afstand fra linjen og sammenlign afstandens størrelse med cirklens radius
                       for at afgøre, om linjen i forhold til cirklen
                       er
                                  passant             ingen skæringspunkter
                                  tangent              1 skæringspunkt/røringspunkt
                                  sekant                2 skæringspunkter


Svar #4
10. januar 2015 af Jens6554545 (Slettet)

Hej har  uplpaded nu.

Vedhæftet fil:Udklip.JPG

Svar #5
10. januar 2015 af Jens6554545 (Slettet)

Hej opgave 2 har jeg løst, jeg nåede frem til at der ingen løsning er. Er det rigtigt?


Brugbart svar (0)

Svar #6
10. januar 2015 af mathon

opgave1: 

                      tangenternes røringspunkter P bestemmes
                      af:
                                \overrightarrow{OP}=\overrightarrow{OC}+\overrightarrow{CP}

                                \overrightarrow{OP}=\overrightarrow{OC}\pm r\cdot \frac{\overrightarrow{n}}{\left | \overrightarrow{n} \right |}                 \left | \overrightarrow{n} \right |=\sqrt{3^2+1^2}=\sqrt{10}

                                \begin{pmatrix} x\\y \end{pmatrix}=\begin{pmatrix} 2\\4 \end{pmatrix}\pm \frac{\sqrt{40}}{\sqrt{10}}\cdot \begin{pmatrix} 3\\1 \end{pmatrix}=\begin{pmatrix} 2\\4 \end{pmatrix}\pm 2\cdot \begin{pmatrix} 3\\1 \end{pmatrix}=\left\{\begin{matrix} \begin{pmatrix} 8\\6 \end{pmatrix}\\ \begin{pmatrix} -4\\2 \end{pmatrix} \end{matrix}\right.

En punkt har samme koordinater som dets stedvektor:

                                 P_1=(8,6)     P_2=(-4,2)

Tangenterne t1 og t2 har samme normalvektor som linjen, de er parallelle med:

             t_1\! \! :\: \: 3\cdot (x-8)+1\cdot (y-6)=0

             t_2\! \! :\: \: 3\cdot (x-(-4))+1\cdot (y-2)=0


Svar #7
10. januar 2015 af Jens6554545 (Slettet)

Hej Mathon

jeg forstår ikke helt hvordan du griber opgaver an?


Skriv et svar til: MAT - Vektor opgave

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.