Matematik

Ligning

11. januar 2015 af Luxua (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej

Jeg skal løse en ligning der siger at:  0 = 6x - (x^2 - 12) / x

Jeg kan ikke lige huske hvordan man gjorde, så er der en her der kan hjælpe?


Brugbart svar (0)

Svar #1
11. januar 2015 af Therk

0 = 6x - \frac{x^2-12}x = 6x-x+\frac{12}x = 5x+\frac{12}{x}

og

0 = 5x+\frac{12}{x} \iff \color{blue}0 = 5x^2+12

og det blå er en andengradsligning, som du kan løse som du normalt gør.


Svar #2
11. januar 2015 af Luxua (Slettet)

Mange tak :)


Brugbart svar (0)

Svar #3
11. januar 2015 af Andersen11 (Slettet)

Ligningen har ingen reelle løsninger. Er den skrevet op korrekt?


Skriv et svar til: Ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.