Matematik

Hjælp med opgave

12. januar 2015 af DavidJac (Slettet) - Niveau: A-niveau

Jeg døjer med denne opgave. Nogen som kan hjælpe?


Lad
F(x,y) = 2y+yex -1
og lad y være implicit defineret som en funktion af x ud fra ligningen
F(x,y) = 0
a. Bestem y nar x = 0.
b. Beregn dy/dx nar x = 0.
 


Brugbart svar (0)

Svar #1
12. januar 2015 af Andersen11 (Slettet)

a.  Isoler y i ligningen   F(x,y) = 0 , dvs. 2y+yex -1 = 0 , hvor x = 0 .

b. Differentier y(x) i den implicitte ligning F(x,y) = 0 , altså

        y(x)·(2 + ex) - 1 = 0

(Når du kopierer tekst fra en pdf-fil, skal du huske at tjekke, at det kan læses.)


Svar #2
12. januar 2015 af DavidJac (Slettet)

1

2y+ye=0 -> y=0 

2. Forstår ikke helt hvordan det gøres. Skal jeg bare differentiere?


Brugbart svar (0)

Svar #3
12. januar 2015 af Andersen11 (Slettet)

#2

Dit svar til a. er forkert. Man skal løse ligningen  2y + y - 1 = 0 , dvs y = 1/3 .

b. Ja, man differentierer ligningen y(x)·(2 + ex) - 1 = 0 med hensyn til x, dvs

        y'(x)·(2 + ex) + y(x)·ex = 0

hvor man så indsætter x = 0 og beregner y'(0) .


Svar #4
12. januar 2015 af DavidJac (Slettet)

Sorry jeg forstår det ikke. Er der et sted hvor jeg kan finde et eksempel på regning af denne slags opgave??


Svar #5
12. januar 2015 af DavidJac (Slettet)

Prøver a igen

2y+ye0-1 isolere y = 1/3

b

Er jeg stadig forvirret over. Du skriver en anderledes ligning.  y(x)·(2 + ex) - 1 = 0

Hvordan finder du den?


Brugbart svar (0)

Svar #6
12. januar 2015 af Andersen11 (Slettet)

#5

Jeg har sat den fælles faktor y i de to første led uden for en parentes

        2y + y·ex - 1 = 0

        y·(2 + ex) - 1 = 0


Skriv et svar til: Hjælp med opgave

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.