Matematik

Prognose og model.

12. januar 2015 af Bubblegum17 (Slettet) - Niveau: C-niveau

I 2010 var danskernes forbrug af vin 192. mio. liter. 

I en prognose for årene efter 2010 regnes der med en stigning på 1,3% pr. år i danskernes forbrug af vin. 

a) Opstil en model, der beskriver danskernes forbrug af vin i årerne efter 2010 ifølge prognosen. 

b) I hvilket år når danskernes forbrug af vin op på 200 mio. liter ifølge modellen. 

Håber nogle vil forklare det rimelig nemt, da jeg er en lille klovn til regning. 


Brugbart svar (1)

Svar #1
12. januar 2015 af Andersen11 (Slettet)

a) Benyt en eksponentiel model f(x) = b · ax , hvor x er antal år efter 2010 og f(x) er det årlige vinforbrug i mio. liter.

b) Løs ligningen f(x) = 200 med den fundne model.


Brugbart svar (1)

Svar #2
12. januar 2015 af SuneChr

Modellen er den samme som modellen for kapitalfremskrivning.
Benyt k0 = 192 ,  r = 0,013  og at n er antal år efter år 2010.


Skriv et svar til: Prognose og model.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.