Matematik

Hjælp! (Ligning)

14. januar 2015 af JustMyFunnyLife (Slettet) - Niveau: C-niveau
Jeg er ikke rigtig sikker på hvordan denne ligning skal udregnes, så derfor håber jeg at der er en der vil hjælpe. På forhånd tak :)

3x^2+2x-5=0

Brugbart svar (1)

Svar #1
14. januar 2015 af Andersen11 (Slettet)

Der er tale om en 2.-gradsligning. Beregn dens diskriminant d og benyt så rodformlen, hvis d ≥ 0 .

        3x2 + 2x - 5 = 0


Svar #2
14. januar 2015 af JustMyFunnyLife (Slettet)

Mange tak for hjælpen! Jeg fik svaret: x=1 v x=-5/3

Brugbart svar (0)

Svar #3
14. januar 2015 af Andersen11 (Slettet)

#2

Ved at gøre prøve med de fundne løsninger i den oprindelige ligning, kan du så eftervise, at løsningerne er korrekte.


Skriv et svar til: Hjælp! (Ligning)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.