Matematik

Hjælp med at reducere!

16. januar 2015 af skole3456 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg kan ikke finde ud af at reducere denne ligning, nogen der kan hjælpe?

a^2/b^-3 * b^-1/a^3 * a/√b


Brugbart svar (0)

Svar #1
16. januar 2015 af Andersen11 (Slettet)

Der er ikke tale om en ligning, men om et udtryk. Benyt kendte potensregneregler tilo at reducere udtrykket

        an · am = an+m

        a-n = 1 / an

        √a = a1/2

Reducer faktorer med a for sig og faktorer med b for sig.


Svar #2
16. januar 2015 af skole3456 (Slettet)

Okay tusind tak! Skråtregen er en brøk streg er svaret så også en brøk? En brøk hvor a er tælleren og b er nævneren?


Brugbart svar (0)

Svar #3
16. januar 2015 af Andersen11 (Slettet)

Ja, skråstregen er en brøkstreg. Det oprindelige udtryk kan også skrives

        \frac{a^{2}}{b^{-3}}\cdot \frac{b^{-1}}{a^{3}}\cdot \frac{a}{\sqrt{b}}


Skriv et svar til: Hjælp med at reducere!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.