Matematik

Geomatri opgave

18. januar 2015 af Karare - Niveau: 10. klasse

Hej håber der en der kan hjælpe mig fra hjertet af og tak på fohånd .... det er opgave  

Det går ud på Bestem centrum og radius for nedstående cirkler. 

link med FOTO

Vedhæftet fil: dcdscs.jpg

Brugbart svar (0)

Svar #1
18. januar 2015 af Heptan

Omskriv ligningerne til formen

med radius r og centrum C(x0, y0)

Vedhæftet fil:232323.JPG

Svar #2
18. januar 2015 af Karare

please denne her formel kender jeg men ved ikke hvordan jeg skal sætte de rigitig tal håber du forstå mig tak på forhånd .. 


Svar #3
18. januar 2015 af Karare

hjælp mig tak på forhånd


Brugbart svar (0)

Svar #4
18. januar 2015 af Heptan

Fx

2)

x^2+4x+12=6y-y^2 \\ \\ \Leftrightarrow x^2+4x+12-6y+y^2=0 \\ \\ \Leftrightarrow (x+2)^2+(y-3)^2=1


Svar #5
18. januar 2015 af Karare

dette eksempel kender jeg godt , men det der gøre mig forvirret tallet 1/2 


Brugbart svar (0)

Svar #6
18. januar 2015 af Heptan

Du skal tænke baglæns. Udnyt at

\left ( \frac{1}{2}x-3 \right ) \cdot \left ( x-2 \right )= \frac{1}{2}x^2+(-2)\cdot(-3)-x-3x     

(forkort yderligere)


Svar #7
18. januar 2015 af Karare

så x bliver til (x^(2))/(4)-4x+16

og y til (169y^(2))/(4)


Brugbart svar (0)

Svar #8
18. januar 2015 af mathon

4)
                   \frac{1}{2}x^2+\frac{1}{2}y^2-4x+6y=6                              multiplicer med 2

                   x^2-8x+y^2+12y=12                          kvadratkomplettér

                   \left (x-4 \right )^2-16+\left (y+6 \right )^2-36=12            tallene overflyttes til og reduceres på højresiden

                   \left (x-4 \right )^2+\left (y+6 \right )^2=8^2               


Svar #9
18. januar 2015 af Karare

så vi kan sige mathon at  (x,y) =  (-4,6)   r =  kvadratrod af 64 som  8  er det så det korrekte svar ikke

 ...


Brugbart svar (0)

Svar #10
18. januar 2015 af mathon

6)
    anvend:
                     y^2+8y = (y+4)^2-16


Svar #11
18. januar 2015 af Karare

undskylde hvad mener du 


Svar #12
18. januar 2015 af Karare

nu er jeg forvirret ,,,


Brugbart svar (0)

Svar #13
18. januar 2015 af mathon

#9
              så du kan konkludere, at cirklens centrum er (4,-6) og radius er 8.


Svar #14
18. januar 2015 af Karare

ja ikke eller hvad synes du 


Svar #15
18. januar 2015 af Karare

altså ja jeg konkludere at (4,-6) og radius er 8. er det forkert 


Brugbart svar (0)

Svar #16
18. januar 2015 af Heptan

#15

Det er korrekt


Svar #17
18. januar 2015 af Karare

tak skal du have 


Svar #18
18. januar 2015 af Karare

men hvorfor skriver mathon  [y^2+8y = (y+4)^2-16] det forstå jeg ikke heptan


Brugbart svar (0)

Svar #19
18. januar 2015 af mathon

6)

                      (x-1)^2+\mathbf{\color{Red} y^2+8y}=9

                      (x-1)^2+\mathbf{\color{Red} (y+4)^2-16}=9

                      (x-1)^2+ (y+4)^2=5^2

                      (x-1)^2+ (y-\left (-4 \right ))^2=5^2

                     

                     


Brugbart svar (0)

Svar #20
18. januar 2015 af Heptan

#18

Fordi

(y + 4)2 - 16 = y2 + 42 + 8y - 16 = y2 + 8y


Forrige 1 2 Næste

Der er 25 svar til dette spørgsmål. Der vises 20 svar per side. Spørgsmålet kan besvares på den sidste side. Klik her for at gå til den sidste side.