Matematik

Hjælp til opgave!

19. januar 2015 af Signes785 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Er der en venlig sjæl der ville hjælpe mig med denne opgave? Tak på forhånd! 

Et pengeinstitut tilbyder sine kunder to forskellige opsparingskonti.
På den ene opsparingskonto er renten 1,5% per halvår.
På den anden opsparingskonto er der helårlig rentetilskrivning. Renten på denne konto er:
2,0% p.a. det første år, 2,5% p.a. det andet år, 3,0% p.a. det tredje år og 4,0% p.a. de
efterfølgende år.
En kunde ønsker at indsætte 10.000 kr. på en opsparingskonto. Beløbet på kontoen skal hæves
efter fem år.
Vis ved beregning, hvilken af de to typer opsparingskonti, der er den mest
fordelagtige for kunden.


Brugbart svar (0)

Svar #1
19. januar 2015 af mathon

1. opsparingskonto
 fremskrivningsfaktor for 5 år:

                                        \small 1,015^{10}=1,16\mathbf{\color{Red} 054}

2. opsparingskonto
 fremskrivningsfaktor for 5 år:

                                       \small 1,02\cdot 1,025\cdot 1,03\cdot 1,04^2=1,16\mathbf{\color{Red} 474}
              
 


Svar #2
19. januar 2015 af Signes785 (Slettet)

Mange mange tak 


Skriv et svar til: Hjælp til opgave!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.