Matematik

Vinkel

20. januar 2015 af JBiebs (Slettet) - Niveau: 8. klasse

Beregn vinkel E. 


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. januar 2015 af PeterValberg

Endefladen er en ligebenet trekant, hvor to af vinklerne er ens.
Hvad er det nu lige med vinkelsummen i en trekant?

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #2
20. januar 2015 af JBiebs (Slettet)

Vinkelsummen i en trekant er 180 grader ikk? 


Svar #3
20. januar 2015 af JBiebs (Slettet)

Skal jeg ikke bare gøre sådan her: 180 - 37 = 143 

Også kan jeg se om det er rigtigt ved at: 180 - 143 = 37 ? 

Er det rigtigt? :)


Svar #4
20. januar 2015 af JBiebs (Slettet)

I næste opg står der: Tagets endeflade hedder gavle. Beregn arealet af én af gavlene. 

Skal jeg så ikke bare gange 12 med 4? 


Brugbart svar (0)

Svar #5
20. januar 2015 af OliverHviid

Nej, du skal gange 12 med 5, hvis du vil finde arealet af én af gavlene. Du kan nemlig udnytte, at du har en retvinklet trekant, og det betyder, at du kan anvende Pythagoras' på den. Altså √4²+3²=5. Derefter kan du så sige 5*12=60.   


Brugbart svar (0)

Svar #6
21. januar 2015 af PeterValberg

#2 Korrekt

#3 du skal trække 37º fra to gange, idet vinkel D = F = 37º
     Med andre ord:  E = 180º - (D + F)

#4 Gavlen er den hvide trekant DEF, hvor arealet kan bestemmes vha den 
     kendte højde (3 m) og længden af grundlinjen DE (8 m)

#5 Gavlen er den hvide trekant DEF på tegningen, - du regner på arealet af tagfladerne.

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #7
21. januar 2015 af OliverHviid

Ja, ups. Jeg må have været træt, da jeg svarede på JBiebs spørgsmål... hehe.


Svar #8
21. januar 2015 af JBiebs (Slettet)

Så er det vel bare 1/2 * 3 * 8 = 12 Peter Valberg? 


Brugbart svar (0)

Svar #9
21. januar 2015 af PeterValberg

#8 Jeps :-)

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #10
22. januar 2015 af JBiebs (Slettet)

Beregn længden af linjen D og E? Hvordan gør man så lige det :/ :-)


Brugbart svar (0)

Svar #11
22. januar 2015 af PeterValberg

Med Pythagoras' læresætning :-)

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #12
22. januar 2015 af JBiebs (Slettet)

Er det ikke bare sådan her? :-)

                                

                                

                                  

                                  

                                  


Svar #13
22. januar 2015 af JBiebs (Slettet)

Må jeg gerne stille flere spørgsmål? Håber ikke at du har travlt, jeg synes bare du er god til at forklare! :-)

De græstørv, Panninguaq og Sigurd skal lægge på taget. er kvadratiske med sidelængde 50 cm.
Beregn hvor mange grædstøv, de skal bruge til at dække tagets skrå flader. 
 

Hvordan gør man det? :-)


Brugbart svar (1)

Svar #14
22. januar 2015 af PeterValberg

#12

Jo, længden af DE er 5 (meter)
- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #15
22. januar 2015 af JBiebs (Slettet)

Må jeg gerne stille flere spørgsmål? Håber ikke at du har travlt, jeg synes bare du er god til at forklare! :-)

De græstørv, Panninguaq og Sigurd skal lægge på taget. er kvadratiske med sidelængde 50 cm.
Beregn hvor mange grædstøv, de skal bruge til at dække tagets skrå flader. 
 

Hvordan gør man det? :-)


Brugbart svar (0)

Svar #16
22. januar 2015 af PeterValberg

En græstørvs"flise" har arealet: 0,5·0,5 = ... m²

Tagfladernes samlede areal er: 2·5·12 = ... m²

divider "flisen" areal op i tagfladernes areal, det giver dig antallet 

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Skriv et svar til: Vinkel

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.