Matematik

Funktion

21. januar 2015 af madshenriksen2 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Spørgsmål 1

Givet funktionen f

f(x) = -3 x^2

Bestem nedstående udtryk, hvor h betegner en variabel størrelse

1. f(-3+h)

2.f(xo + h) -f(xo)

Tak på forhånd! :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
21. januar 2015 af mathon

1.

          \small f(-3+h)=-3\cdot \left ( -3+h \right )^2=-3\cdot \left ( 9-6h+h^2 \right )=-3h^2+18h-27

2.

          \small f(x_o+h)-f(x_o)=-3\cdot \left ( x_o+h \right )^2+3{x_{o}}^{2}=-3\cdot \left ( {x_{o}}^{2}+2x_oh+h^2 \right )+3{x_{o}}^{2}=

                \small -3{x_{o}}^{2}-6x_oh+3h^2+3{x_{o}}^{2}=\left (-6x_o+3h \right )h


Svar #2
21. januar 2015 af madshenriksen2 (Slettet)

Kan du forklare mig det, mange tak for din opmærksomhed :)


Skriv et svar til: Funktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.