Matematik

Eksponentiel udvikling

21. januar 2015 af karl1236 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej Alle

Jeg har lidt spørgsmål som jeg håber i vil hjælpe mig med, det lyder som følgende:

Et voksent menneskes gennemsnitlige aldersgetingede fald i konditionen er cirka 1 procent om året. Vi forestiller os, at vi som 20-årige har 100 % kondition

a Hvad er x og y, hvis vi modellerer denne påstand med modellen y = 100 * 0,99x

b Hvad er de 100? (er det rigtigt hvis de er kondition i procent)

c Hvad er halveringstiden for menneskets kondition?

På forhånd mange tak :-D


Brugbart svar (1)

Svar #1
21. januar 2015 af PeterValberg

x er antal år efter personens 20'ende leveår
y er konditionen i %

b) Ja

c) Halveringstiden for en eksponentiel funktion bestemmes som:

                               T_{1/2} = \frac{\ln(1/2)}{\ln{a}}

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Skriv et svar til: Eksponentiel udvikling

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.