Matematik

Løs potensligninger

22. januar 2015 af thomsen4400 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej Allesammen.

Jeg har fået til opgave at løse potensligninger, men jeg kan ikke forstår hvordan jeg skal løse dem.

Er der en venlig sjæl derude som gider hjælpe mig med disse:

x^4= 33,1776

x-^3= 0,512

0,75*x^10=768

25,3*x^-2,5=0,34

en som kan hjælpe mig med disse! På forhånd tak!


Brugbart svar (0)

Svar #1
22. januar 2015 af mathon

                             \small a\cdot x^b=c\; \; \; \; \; (a,c)\in {\mathbb{R}_{+}}^{2}

                             \small x^b=\frac{c}{a}

                             \small x=\left (\frac{c}{a} \right )^{\frac{1}{b}}


Svar #2
22. januar 2015 af thomsen4400 (Slettet)

Jeg kan desværre ikke forstå dem...

Hvorstår ikke hvordan jeg regner dem ud...

En som vil hjælpe?


Brugbart svar (0)

Svar #3
22. januar 2015 af mathon

              \small x^4= 33{,}1776

              \small x= \pm 33{,}1776^{\frac{1}{4}}


Svar #4
22. januar 2015 af thomsen4400 (Slettet)

Tak for hjælpen :) Mathon! 

Håber at jeg kan få klaret allesammen nu :)


Brugbart svar (0)

Svar #5
22. januar 2015 af mathon

              \small \small x^{-3}= 0{,}512

              \small x^3=\frac{1}{0,512}

             \small x=\left (\frac{1}{0,512} \right )^{\frac{1}{3}}


Skriv et svar til: Løs potensligninger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.