Matematik

Matematik

22. januar 2015 af anooooo (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej. Har brug for hjælp til at løse følgende opgave:

T = 21 + 59 * e^-1,066*t 
T = temperatur 
t= tid, målt i timer

a) bestem væskens temp efter en time og beskriv betydningen af tallet 21. 

b) Bestem hvor lang tid der går, før væskens temp er 30 C. 

Al hjælp er værdsat! På forhånd tak.


Svar #1
22. januar 2015 af anooooo (Slettet)

Ingen der kan hjælpe?


Brugbart svar (0)

Svar #2
22. januar 2015 af mathon

               \small T(t) = 21 + 59 \cdot e^{-1,066\cdot t}

...........

                \small T - 21 = 59 \cdot e^{-1,066\cdot t}

                \small \frac{T - 21}{59} = e^{-1,066\cdot t}

               \small \frac{59}{T - 21} = e^{1,066\cdot t}

               \small \ln\left (\frac{59}{T - 21} \right ) = 1{,}066\cdot t

               \small t=\frac{\ln\left (\frac{59}{T - 21} \right ) }{1{,}066}


Skriv et svar til: Matematik

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.