Matematik

Matematik.

22. januar 2015 af okayholy (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej derude, jeg har linket et billede af min opgave, kunne det være i havde tid til at hjælpe mig? Jeg forstår ikke, hvordan jeg skal gå til den?

På forhånd, tak.


Brugbart svar (0)

Svar #1
23. januar 2015 af GalVidenskabsmand (Slettet)

Volumen af en kugle (to halvkugler) + en cylinder:

V = πd3/6 + πd2H/4

Så indsætter du d = 2R

V = π(2R)3/6 + π(2R)2H/4  <=>

V = (4/3)πR3 + πR2H

2)

Du omformer ligningen fra før

H = (V - (4/3)πR3) / πR2

Længden af en colibakterie må være L = 2R + H, så vi har

L = 2R + (V - (4/3)πR3) / πR2

Indsæt så de oplyste talværdier for R og V.


Skriv et svar til: Matematik.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.