Matematik

isoler k i udtryk

23. januar 2015 af hug,go (Slettet) - Niveau: A-niveau

skal have hjælp til at isolere k i denne ligning: 3k^3*t-2x^2=t


Brugbart svar (0)

Svar #1
23. januar 2015 af Stats

3k3·t - 2x= t

eller

3k3·t - 2x= t

???

- - -

Mvh Dennis Svensson


Brugbart svar (0)

Svar #2
23. januar 2015 af Stats

3k3·t - 2x2 = t ⇔ 3k3·t = t + 2x⇔ k3·t = (t + 2x2)/3 ⇔ log10(k3t) = log10((t + 2x2)/3) ⇔
3t log10(k) = log10((t + 2x2)/3) ⇔ log10(k) = (log10((t + 2x2)/3))/3t ⇔ k =.... Forsæt de sidste par skridt

- - -

Mvh Dennis Svensson


Svar #3
25. januar 2015 af hug,go (Slettet)

sorry, mente 3k3·t - 2x2 = t. Men tak for svaret, det hjalp. Er dette så rigtigt?

3k3·t - 2x2 = t ⇔ 3k3·t =t+2x⇔ 3k3=(t+2x2)/3 ⇔ k3=((t+2x2)/3)/3 ⇔ 3*log(k)=log(((t+2x2)/3)/3) ⇔ log(k)=log(((t+2x2)/3)/3)/3


Skriv et svar til: isoler k i udtryk

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.