Matematik

Hjælp til ligning!

23. januar 2015 af emil7713 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Har virkelig brug for hjælp til at løse denne ligning, ved ikke hvordan jeg skal gribe den an, da jeg ikke får det rigtige facit. På forhånd tak :-)

-0,15x^2+17,10x+720,65=199


Brugbart svar (0)

Svar #1
23. januar 2015 af GalVidenskabsmand (Slettet)

Du skal starte med at trække 199 fra på begge sider af lighedstegnet, så ligningen kommer på formen

ax2 + bx + c = 0

Så kan du beregne diskriminanten osv.


Brugbart svar (0)

Svar #2
23. januar 2015 af mathon

              0,15x2 - 17,10x - 521,65 = 0


Svar #3
23. januar 2015 af emil7713 (Slettet)

Mange tak!


Brugbart svar (0)

Svar #4
23. januar 2015 af Toonwire

Ligningen kan opskrives som en andengradsligning ved at trække 199 fra på begge sider:

-0,15x^2+17,10x+521.65=0

Løsningen til en andengradsligning ser jo såleds ud:

x=\frac{-b~\pm~\sqrt{b^2-4ac} }{2a}

Hvoraf, i dit tilfælde:

\\ a=-0,15\\ b=17,10\\ c=521,65


Skriv et svar til: Hjælp til ligning!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.