Matematik

Omvendt funktion

24. januar 2015 af Gyldenløw (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej Alle................ Jeg sidder med to funktioner der driller mig, så en smule hjælp ville være rart.

 Bestem forskrifter for f ° g og g ° f, når

f(x) = 2x^{2}-1         og        g(x) = 2 - 3x^{2}

f(x)=\sqrt{x-2}       og          g(x) = x^{2} + 1


Brugbart svar (0)

Svar #1
24. januar 2015 af Toonwire

Som jeg husker notationen, er (f \circ g) = f(g(x))

Dvs. sæt funktionen g(x) ind i f(x)

1)

f(g(x))=2\cdot (2-3x^2)^2-1

2)

f(g(x))=\sqrt{(x^2+1)-2}


Svar #2
24. januar 2015 af Gyldenløw (Slettet)

Tak for hjælpen, men skal nummer 1 ikke udregnes ydligre??? og hvordan regner man g  ° f ud???


Brugbart svar (0)

Svar #3
24. januar 2015 af mathon

1)

              \small f(g(x))=2\cdot (2-3x^2)^2-1=18x^4-24x^2+7


Svar #4
24. januar 2015 af Gyldenløw (Slettet)

Hvordan kommer 24x2  ind i billedet???


Svar #5
24. januar 2015 af Gyldenløw (Slettet)

Tak for hjælpen, jeg har fundet ud af det...


Skriv et svar til: Omvendt funktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.