Matematik

Bestem stamfunktion

27. januar 2015 af iamanonymous (Slettet) - Niveau: B-niveau

Funktionen f(x)=3x^2+x-5 har mange stamfunktioner. Bestem den stamfunktion der går igennem punktet (x,y)=(2,3).

Heeeeelp


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. januar 2015 af SuneChr

Bestem den arbitrære konstant, således at  F(2) = 3  når  F'(x) = f(x)


Svar #2
27. januar 2015 af iamanonymous (Slettet)

Kan du måske uddybe det lidt nærmere? Er ikke sikker på, at jeg forstår det :)


Svar #3
27. januar 2015 af iamanonymous (Slettet)

F(x)=x^3+0,5x^2-5x

Kan jeg bruge det til noget?? :D


Brugbart svar (0)

Svar #4
27. januar 2015 af mathon

 
                   \small F(x)=y=x^3+\frac{1}{2}x^2-5x+k

                                   \small \small 3=2^3+\frac{1}{2}\cdot 2^2-5\cdot 2+\mathbf{\color{Red} k}

                                    


Brugbart svar (0)

Svar #5
27. januar 2015 af Stats

Ja.. Anvend da F(2) = 3 som #1 angiver (Husk +k)

- - -

Mvh Dennis Svensson


Svar #6
27. januar 2015 af iamanonymous (Slettet)

k=-3
Har isoleret k, er det rigtigt? Hvad skal jeg så? 


Brugbart svar (0)

Svar #7
27. januar 2015 af mathon

                  \small k = 3

                  \small \small F(x)=x^3+\frac{1}{2}x^2-5x+3


Brugbart svar (0)

Svar #8
27. januar 2015 af cikke (Slettet)

sæt 2 ind på x's plads og se hvornår det giver 3 (altså y)


Svar #9
27. januar 2015 af iamanonymous (Slettet)

Mange tak!! 


Skriv et svar til: Bestem stamfunktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.