Matematik

Ligninger

30. januar 2015 af ellaMat (Slettet) - Niveau: 7. klasse

Hvad bliver x, hvis y er 42?

y = -3x + 60


Brugbart svar (0)

Svar #1
30. januar 2015 af mathon

                       3x = 60 - y

                       3x = 60 - 42                   divider med 3

                       3x:3 = (60 - 42):3

                       x = (20-14)

                       x = 6


Brugbart svar (0)

Svar #2
30. januar 2015 af mathon

på opfordring:
Hvad bliver x, hvis y er 54?

Løs på samme måde
ligningen:
                       3x = 60 - 54


Skriv et svar til: Ligninger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.