Matematik

Hjælp til opgave om andengradsfunktioner

30. januar 2015 af ulu123 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Har brug for hjælp til opgaven, som er vedhæftet. Nogen som kan hjælpe? Er nogenlunde med på opgave b, men kan ikke gennemskue opgave a. 

På forhånd tak!

Vedhæftet fil: IMG_1598.JPG

Brugbart svar (0)

Svar #1
30. januar 2015 af mathon


Brugbart svar (0)

Svar #2
30. januar 2015 af mathon


Brugbart svar (0)

Svar #3
30. januar 2015 af mathon


Brugbart svar (0)

Svar #4
30. januar 2015 af mathon

R(x)=(30-2x)\cdot 80)\cdot x


Brugbart svar (0)

Svar #5
30. januar 2015 af mathon

I #1, #2 og #3 forsøgtes en retvendt billedoverførsel, som åbenbart ikke var mulig.

   Størst volumen kræver:

                                             R{\, }'(x)=0       


Svar #6
30. januar 2015 af ulu123 (Slettet)

Okay, så for at få det størst mulige rumfang bruges den formlen de viser?

Kan du forklare opgave a)?


Brugbart svar (0)

Svar #7
30. januar 2015 af mathon

a)
           Rumfang = bredde • længde • højde


Brugbart svar (0)

Svar #8
30. januar 2015 af Andersen11 (Slettet)

#6

Skuffen har form af en kasse med siderne 80 cm , (30 cm - 2x), og x. Skuffens rumfang er da

        R(x) = 80 · (30 - 2x) · x = (2400 - 160x) · x = -160x2 + 2400x .


Brugbart svar (0)

Svar #9
30. januar 2015 af mathon

               R{\, }'(x)=-320x + 2400 =-320\left ( x-\frac{15}{2} \right )= 0\; \; \; \; \; 0<x<15


Svar #10
30. januar 2015 af ulu123 (Slettet)

Tusind tak for hjælpen!

Kan i mon også hjælpe med denne?

Vedhæftet fil:IMG_1611.JPG

Brugbart svar (0)

Svar #11
30. januar 2015 af Andersen11 (Slettet)

#10

e) Bestem C = k(x) = ax + b ud fra oplysningerne i opgaven. b er oplyst direkte, og a bestemmes så ud fra oplysningen at k(600) = 11000 .

De resterende spørgsmål kræver kendskab til oplysninger, der ikke er vist.


Brugbart svar (0)

Svar #12
30. januar 2015 af mathon

                         k(600)=a\cdot 600+5000=11000


Svar #13
30. januar 2015 af ulu123 (Slettet)

Men hvordan ved man så hvad a er?

Hele opgaven er vedhæftet nu.

Vedhæftet fil:IMG_1612.JPG

Brugbart svar (0)

Svar #14
30. januar 2015 af Andersen11 (Slettet)

#13

Man aflæser af opgavens oplysninger, at b = 5000 , så forskriften er

         k(x) = ax + 5000 .

man benytter så oplysningen   k(600) = 11000 til at opstille ligningen

        k(600) = a·600 + 5000 = 11000

der så løses for a.


Brugbart svar (0)

Svar #15
30. januar 2015 af Andersen11 (Slettet)

#13

Det er ret utydeligt og drejet 90º på siden.


Svar #16
30. januar 2015 af ulu123 (Slettet)

Er det bedre?

Vedhæftet fil:FullSizeRender.jpg

Brugbart svar (0)

Svar #17
30. januar 2015 af Andersen11 (Slettet)

#16

Ja, nu kan det faktisk læses.

f) Overskuddet er omsætningen minus omkostningerne.

         h(x) = g(x) - k(x) = x·f(x) - k(x)

h) Løs ligningen h'(x) = 0 .


Skriv et svar til: Hjælp til opgave om andengradsfunktioner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.