Matematik

En sød sjæl der vil hjælpe :-)

30. januar 2015 af Juhusen (Slettet) - Niveau: B-niveau

Nolge der kan hjælpe med opgave 6b og opgave 7? :-) 


Svar #1
30. januar 2015 af Juhusen (Slettet)

7 er vedhæftet her 


Brugbart svar (0)

Svar #2
30. januar 2015 af Andersen11 (Slettet)

Skærmbillede 2015-01-30 kl. 23.38.19.png

b) Løs ligningen V(t) = 2500 , 0 ≤ t ≤ 40 .


Brugbart svar (0)

Svar #3
30. januar 2015 af Andersen11 (Slettet)

Skærmbillede 2015-01-30 kl. 23.37.50.png

Træets volumen er lig men rumfanget af kassen minus rumfanget af cylinderen.


Brugbart svar (0)

Svar #4
31. januar 2015 af Toonwire

Hej :)

Opgave 6b)

Du skal finde ud af hvornår halvdelen af vandet er tilbage i beholderen, dvs 5000/2 = 2500 L.
Vi ved, at V(t) betegner antal liter vand tilbage i beholderen, så vi susbtituerer med de 2500 L.
Så kan du bare isolere ' t '   i ligningen og du vil have fundet tidspunktet. dvs.

\\ V(t) = 5000\cdot\left( 1-\frac{t}{40}\right ) \\ 2500 = 5000\cdot\left( 1-\frac{t}{40}\right ) \\ \newline < = > ~\frac{2500}{5000} = 1-\frac{t}{40} \\ \newline < = >~\frac{t}{40} = 1- \frac{1}{2}

Dvs. t =20   ,  0 \leq t\leq 40


Brugbart svar (0)

Svar #5
31. januar 2015 af Andersen11 (Slettet)

#4

Bemærk, at funktionen er

        V(t) = 5000 · (1 - t/40)2 , 0 ≤ t ≤ 40 ,

så man skal altså i 6b) løse ligningen

        (1 - t/40)2 = 1/2 ,

dvs.

        t = 40 · (1 - 1/√2) ≈ 11,716 .


Brugbart svar (0)

Svar #6
31. januar 2015 af SuneChr

# 4
Undlad, med mindre trådstarter fortsat hænger uhjælpelig fast, at gi' færdige løsninger. Det er, som der også står i brugervejledningen til studieportalen, som regel nok at hjælpe med et hint til at komme videre. Er dette ikke nok, vil en fornyet forespørgsel sikkert vise sig. Det gør også spørgeren interaktiv, og ikke passiv i forløbet. Studieportalen skal gerne fortsat bære præg af at være et  d i a l o g  forum. 


Brugbart svar (0)

Svar #7
01. februar 2015 af Toonwire

#6

Roger


Svar #8
01. februar 2015 af Juhusen (Slettet)

Tak for jeres svar! :-) 

#3, det giver god mening, men jeg kender jo kun diamerten af cylinderen ikke? Hvordan skal jeg så regne rumfanget af klodsen ud? 


Brugbart svar (0)

Svar #9
01. februar 2015 af Andersen11 (Slettet)

#8

Cylinderens højde er jo lige med h, så cylinderens rumfang er

        Vcyl = π·(6/2)2·h

der så trækkes fra klodsens bruttorumfang.


Svar #10
01. februar 2015 af Juhusen (Slettet)

#8 Ser dette rigtig ud? 


Brugbart svar (0)

Svar #11
01. februar 2015 af Andersen11 (Slettet)

Nej, det er forkert. Det skal være minus dit resultat, og det kan reduceres lidt.

Svar #12
01. februar 2015 af Juhusen (Slettet)

Så forstår jeg det ikke :-) 


Brugbart svar (0)

Svar #13
01. februar 2015 af Andersen11 (Slettet)

#12

Du har trukket klodsens rumfang fra cylinderens rumfang. Det korrekte er at trække cylinderens rumfang fra klodsens rumfang. Desuden kan (6/2)2 skrives lidt mere simpelt

        V = Vklods - Vcyl = l·b·h - π·(6/2)2·h = l·b·h - 9π·h


Svar #14
02. februar 2015 af Juhusen (Slettet)

#13 Tak!! Så er jeg helt med :-) 

Kan du se om jeg har lavet opgave c rigtig? 

Og opgave d er jeg også i tvivl om, kan det passe? Eller er det k jeg skal finde?  

OG, sidste spørgsmål - opgave 3a, hvordan trækker jeg nemmest de to funktioner fra hinanden? 


Brugbart svar (0)

Svar #15
02. februar 2015 af Andersen11 (Slettet)

#14

Det er jo umuligt at se, hvad opgaven med spm c) og d) går ud på.

Opg 3 a) Indsæt forskrifterne i udtrykket for f(x) - g(x) .


Svar #16
02. februar 2015 af Juhusen (Slettet)

# 15 sorry, prøver lige igen 


Svar #17
02. februar 2015 af Juhusen (Slettet)

#15 som du kan se på billedet, er det også hvad jeg har gjort. Men hvordan trækker jeg dem nemmest fra hinanden? :-) 


Brugbart svar (0)

Svar #18
02. februar 2015 af Andersen11 (Slettet)

#16

Dit svar er ikke korrekt. For potensmodellen y = b · xa  har man

        1 + ry = (1+rx)a

Du har beregnet (1+ry) . Beregn nu ry selv.

I d) kender man ry og skal beregne rx .


Skriv et svar til: En sød sjæl der vil hjælpe :-)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.