Matematik

Matrix opgave som jeg ikke fatter

01. februar 2015 af DavidJac (Slettet) - Niveau: A-niveau

Antag matricerne A og B opfylder, at

(BA)-1=[\begin{bmatrix} 1 & 3\\ 2 & 5\end{bmatrix}    og B-1 =\begin{bmatrix} 1 & 2\\ 3 & 5\end{bmatrix}

1. Find matricen A. 

2. Er det sandt, at AB=BA?

Kan ikke se hvordan jeg kan kende A udfra de informationer.


Brugbart svar (0)

Svar #1
01. februar 2015 af peter lind

Find B*A og gang resultatet med B-1 fra venstre


Svar #2
01. februar 2015 af DavidJac (Slettet)

Men hvordan finder jeg BA. Hvordan går man tilbage fra den inverse matrix?


Brugbart svar (0)

Svar #3
01. februar 2015 af peter lind

Du skal finde den inverse til den inverse. Det svarer til at løse en række lineære ligninger. Hvis du ikke har lært om det kan du bruge et CAS værktøj eller et regneark til det.


Svar #4
01. februar 2015 af DavidJac (Slettet)

Okay kan godt regne inverse er ret let :) bare brug gausjordan elimination. Er færdig med den.. Men hvad med om AB=BA? det er vel det samme...


Brugbart svar (0)

Svar #5
01. februar 2015 af peter lind

Det er ikke sikkert. Den kommutative lov gælder i almindelighed ikke for matrix multiplikation. Du kommer til at finde B og så regen de to sider ud


Svar #6
01. februar 2015 af DavidJac (Slettet)

Jeg kan godt finde B. Det er bare at finde den inverse til den inverse B-1. Men hvad mener du med "

og så regen de to sider ud" mener du gange dem sammen eller hvad? :)


Brugbart svar (0)

Svar #7
01. februar 2015 af peter lind

Udreg A*B og B*A og se om det giver det samme resultat


Skriv et svar til: Matrix opgave som jeg ikke fatter

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.