Fysik

el lære

03. februar 2015 af htxstudenten (Slettet) - Niveau: C-niveau

I et evakureret (udpumpet) rør løber en strøm på 0,1 A. Hvor mange elektroner gennemløber røret pr. sekund? Hvor stor hastighed opnår disse, når der lægges 2000 V over røret?


Brugbart svar (0)

Svar #1
03. februar 2015 af Andersen11 (Slettet)

Benyt, at strømstyrken er defineret som gennemløbet ladning pr tid:

        I = dq/dt

Beregn ladningen ved at gange strømstyrken med tidsintervallet, og divider så med ladningen for 1 elektron.


Svar #2
03. februar 2015 af htxstudenten (Slettet)

Den formel du nævner har vi ikke lært, tilgengæld har vi lært formlen I=Q/t*1C/1s


Brugbart svar (0)

Svar #3
03. februar 2015 af Andersen11 (Slettet)

#2

Det er jo den samme formel, hvis strømstyrken er konstant.


Svar #4
03. februar 2015 af htxstudenten (Slettet)

Det er pga jeg ikke forstod den formel du skrev. Men kan du forklare mig hvad symbolerne betyder i den formel jeg skrev? Nogle kender jeg allerede, I=strømstyrke, Q?,t (måske) tid/sekund, C= coulomb=Ampere, s?


Brugbart svar (0)

Svar #5
03. februar 2015 af Andersen11 (Slettet)

#4

I ellære benytter man normalt q eller Q for ladning, t er tiden, og I er strømstyrken.

C er enheden for ladning (Coulomb), A er enheden for strømstyrke (Ampère), og s er enheden for tid (sekund).

Din formel bør være     I = Q/t .


Svar #6
03. februar 2015 af htxstudenten (Slettet)

jeg ved stadig ikke hvad jeg skal gøre. Hvordan skal jeg regne opgaverne ud?


Brugbart svar (0)

Svar #7
03. februar 2015 af Andersen11 (Slettet)

#6

Læs forklaringen i #1.


Svar #8
03. februar 2015 af htxstudenten (Slettet)

ja men hvad skal jeg regne ud, altså med tal?


Brugbart svar (0)

Svar #9
04. februar 2015 af Andersen11 (Slettet)

#8

Beregn ladningen   Q = I·t og beregn så n = Q/qe , hvor qe er elementarladningen. Benyt tallene i opgaven (læs opgaven).


Svar #10
04. februar 2015 af htxstudenten (Slettet)

Jeg forstår stadig ikke, hvad jeg skal gøre


Brugbart svar (0)

Svar #11
04. februar 2015 af Andersen11 (Slettet)

#10

Hvad forstår du ikke i forklaringen? Der er givet en strømstyrke I = 0,1 A og en tid t = 1 s . Du skulle så være i stand til at beregne den samlede ladning, der gennemløber røret i tiden t = 1 s ved at beregne

        Q = I·t .

Derefter divideres den samlede ladning Q med elementarladningen qe , hvorefter man har fundet det samlede antal n af elektroner, der gennemløber røret i 1 s.


Svar #12
04. februar 2015 af htxstudenten (Slettet)

Hvis jeg forstår rigtigt:

Q=0,1 A* 1 s

Q=0,1 C


Brugbart svar (0)

Svar #13
04. februar 2015 af Andersen11 (Slettet)

#12

Ja, det er den samlede ladning.


Svar #14
04. februar 2015 af htxstudenten (Slettet)

Men læreren har oplyst at resultatet er  6.25 elektroner/sek? Og jeg forstår ikke hvad q_e betyder??


Brugbart svar (0)

Svar #15
04. februar 2015 af Andersen11 (Slettet)

#14

Du spørger her om, hvad din lærer har oplyst? Jeg har ingen anelse om, hvad din lærer har oplyst, men dit forslag er helt forkert. Benyt fremgangsmåden beskrevet ovenfor, hvor qe også er forklaret.


Svar #16
04. februar 2015 af htxstudenten (Slettet)

elementarladning forstår jeg heller ikke


Brugbart svar (0)

Svar #17
04. februar 2015 af Andersen11 (Slettet)

#16

Elementarladningen er ladningen for 1 elektron. Slå den op i din bog. Nogle steder kaldes elementarladningen for e.


Svar #18
04. februar 2015 af htxstudenten (Slettet)

Det kunne du jo have sagt fra starten... -1.6*10^-19 C, men 10^-19 kan ikke regnes i min lommeregner, jeg har prøvet at indtast det som brøk: 1/10^19 det virkede heller ikke...


Brugbart svar (0)

Svar #19
04. februar 2015 af Andersen11 (Slettet)

#18

Du må jo så sætte dig ind i hvordan man repræsenterer titalsekponenter i din lommeregner. Men du kan da vel udelade titalseksponenten og gange den på i hovedet bagefter. En typisk repræsentation for qe vil være

       1.602E-19


Svar #20
04. februar 2015 af htxstudenten (Slettet)

ja, jeg ved ikke helt hvad dette E laver midt i det hele, som er grunden til at jeg ikke kan komme videre


Forrige 1 2 Næste

Der er 23 svar til dette spørgsmål. Der vises 20 svar per side. Spørgsmålet kan besvares på den sidste side. Klik her for at gå til den sidste side.