Kemi

Koncentreret saltsyre

04. februar 2015 af Kemi1996 (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Hej, hvordan løser man denne opg.

Der skal anvendes netop så meget konc. saltsyre (38%) som indeholder ét mol HCl. Hvor meget koncentreret saltsyre skal afvejes ?

Jeg ved at jeg skal bruge formlen m = M*n, men hvad skal masseprocenten bruges til ?

På forhånd tak 


Brugbart svar (1)

Svar #1
04. februar 2015 af mathon

Afvejet mængde 38% HCl
indeholdende 1 mol HCl:
                                                          m=\frac{36{,}465\; g}{0,38}


Svar #2
04. februar 2015 af Kemi1996 (Slettet)

#1 tak for hjælpen 


Brugbart svar (0)

Svar #3
04. februar 2015 af Heptan

Detaljer:

m-\% ( HCl)=\frac{38}{100}=\frac{0,38m}{m}

Da 0,38m = n(HCl) * M(HCl) medfører det at

\frac{38}{100}=\frac{n(HCl)M(HCl)}{m} \\ \\ \Leftrightarrow m=\frac{n(HCl)M(HCl)}{0,38}


Skriv et svar til: Koncentreret saltsyre

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.