Fysik

Bevægelser

05. februar 2015 af Mie12345678 (Slettet) - Niveau: B-niveau
Vi har lavet to forsøg det ene med vandret flade og det andet skråplan. Vi skal finde ud af, hvilken form for bevægelse er der tale om? Jævnt voksende bevægelse eller jævnt faldende bevægelse?

Brugbart svar (0)

Svar #1
05. februar 2015 af Andersen11 (Slettet)

Der er tale om bevægelse med konstant acceleration.


Svar #2
05. februar 2015 af Mie12345678 (Slettet)

Hvorfor det?

Brugbart svar (0)

Svar #3
05. februar 2015 af Andersen11 (Slettet)

Se på de kræfter, der virker på det bevægede legeme og bestem den resulterende kraft.


Svar #4
05. februar 2015 af Mie12345678 (Slettet)

hvad mener du med resulternede kraft? 


Brugbart svar (0)

Svar #5
05. februar 2015 af Andersen11 (Slettet)

#4

Den resulterende kraft er (vektor)summen af alle de kræfter, der virker på legemet.


Svar #6
05. februar 2015 af Mie12345678 (Slettet)

Er der ikke tale om en jævnt voksne bevægelse ved skråplan, da accelerationen er konstant. og den resultaterne kraft er f=m*a 


Brugbart svar (0)

Svar #7
05. februar 2015 af Andersen11 (Slettet)

#6

Jo, hvis bevægelsen er i retning nedad skråplanet.


Svar #8
05. februar 2015 af Mie12345678 (Slettet)

ja, men hvad med vandret flade er der tale om en jævnt faldende bevægelse? 


Brugbart svar (0)

Svar #9
05. februar 2015 af Andersen11 (Slettet)

#8

Hvis der ses bort fra gnidning, er den resulterende kraft lig med nulvektoren 0 , og hastigheden er konstant. Hvis der tages hensyn til gnidning, vil der med en simpel gnidningsmodel være tale om bevægelse med konstant acceleration, der peger mod bevægelses retning, dvs. jævnt faldende hastighed (fart).


Svar #10
05. februar 2015 af Mie12345678 (Slettet)

hvorfor skal man have en lav værdi af My angående med skråplan og vandet flade. 


Brugbart svar (0)

Svar #11
05. februar 2015 af mathon

Uaccelereret bevægelse kræver jo

                                  \alpha =\tan^{-1}(\mu )

som med en μ-værdi af størrelsesorden 0,1
giver
                                  \alpha =\tan^{-1}(0,1 )=5,7^{\circ}
    


Svar #12
05. februar 2015 af Mie12345678 (Slettet)

er det derfor man skal have en lav værdi af My? 


Skriv et svar til: Bevægelser

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.