Matematik

matematik

05. februar 2015 af Henrik1989 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Lav en tabel (et sildeben) med tre sammenhørende (x; y)-værdier, aflæst fra grafen

nedenfor.

Bestem forskriften for den funktion f(x), som du ser grafen for nedenfor, ved at tage

udgangpunkt i to af dine sammenhørende værdier.

Mit sildeben ser sådan ud  http://gyazo.com/552ea5941b71bf4c8f5fb93a9d20e2d6

jeg ved godt hvilken formel man skal bruge for at regne a og b ud, men det giver ingen mening det jeg kommer frem til

nogen der kan hjælpe?


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. februar 2015 af peter lind

Nu kan jeg ikke se grafen. Er det en lineær funktion ? Hvad har du fået ? Hvad har du gjort ?


Brugbart svar (0)

Svar #2
05. februar 2015 af mathon

Hvad har du fundet frem til?


Svar #3
05. februar 2015 af Henrik1989 (Slettet)

Ja, det er en lineær funktion.

Jeg har brugt formlen Y^2-y^1/x^2-x^1 for at finde a og b = y - a * x

Er vi ikke enige om følgende

y^2 = 3

y^1 = 5

x^2 = 2

x^1 = 1

grafen er her: http://gyazo.com/b5279b675952a1acb5c620ed31558409


Svar #4
05. februar 2015 af Henrik1989 (Slettet)

har fundet ud af at a = -2 og b = 2


Brugbart svar (0)

Svar #5
05. februar 2015 af peter lind

b er forkert.

Det giver ingen mening, det du skriver om hvordan du finder a og b

Du finder hældningen af a= (y2-y1)/x2-x1) hvor (x1,y1) og (x2,y2) er punkter på linjen. Du kan vælge hvilken af de 3 punkter på linjen, du ønsker.

Dernæst kan du finde linjens ligning af y=a(x-xi)+yi  hvor (xi, yi) er et vilkårligt punkt på linjen


Svar #6
05. februar 2015 af Henrik1989 (Slettet)

Jeg har allerede valgt de tre punkter på linjen, men hvordan løser jeg ud af hvad b er?


Brugbart svar (0)

Svar #7
05. februar 2015 af peter lind

Du behøver nu kun 2 punkter.

Det står i #5. Næstsidste afsnit står hvordan du finder a

sidste afsnit står hvordan du finder linjens ligning og dermed b


Skriv et svar til: matematik

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.