Matematik

areal

05. februar 2015 af Peter991 (Slettet) - Niveau: 9. klasse

jeg har regnet mig frem til at arealet af figur B er 10

er det rigtigt????

Vedhæftet fil: Skærmbillede (27).png

Brugbart svar (0)

Svar #1
05. februar 2015 af Andersen11 (Slettet)

Nej, det er ikke korrekt. Figuren er sammensat af to rektangler plus en ligebenet, retvinklet trekant, eller af et rektangel, hvorfra der er såret en ligebenet, retvinklet trekant.


Svar #2
05. februar 2015 af Peter991 (Slettet)

den første del af figur B er et kvadrat. Den øverste del måler 2.5m, den til venstre måler 2.5m. Rektanglet måler 1m ude i siden og 1.5m nederst. Den retvinklede trekant måler 2.5m til til venstre og 1.5 nederst.

det nye vedhæftede billede viser udregningen

Vedhæftet fil:Skærmbillede (27).png

Brugbart svar (0)

Svar #3
05. februar 2015 af exatb

Jeg forstår godt du er i tvivl, for du har jo beregnet arealet af hele rektanglet på 4*2,5. Du har sikkert fornemmet at trekanten på 1,5*1,5/2 skal fradrages.


Svar #4
05. februar 2015 af Peter991 (Slettet)

retvinklet trekant gav 1.12

 ellers er arealet tilsammen 8.87?


Brugbart svar (0)

Svar #5
05. februar 2015 af exatb

Ja


Brugbart svar (0)

Svar #6
05. februar 2015 af Andersen11 (Slettet)

#4

Det er tilnærmede værdier. Rektanglet areal er 2,5·4 = 10,0 . Arealet af den retvinklede trekant, der skal fradrages, er (1/2)·(3/2)·(3/2) = 9/8 , så arealet af figuren B er

        A(B) = 10 - (9/8) = 71/8 = 8,875 .


Skriv et svar til: areal

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.