Matematik

løs ligning f´(x)=0

07. februar 2015 af Math111 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg har følgende ligning f´(x)=3x^2 - 3x -6

Jeg skal finde f´(x)=0 men kan ikke få isoleret x. Jeg kan jo se på grafen hvad værdierne er, men kan ikke komme videre end

3x^2 - 3x = 6

Er der nogle som kan hjælpe


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. februar 2015 af Galo1s (Slettet)

Du kunne jo prøve at løse den som en andengradsligning. Løsningsmetoden for en sådan type ligning burde da være velkendt på et matematik B-niveau. Alternativt kan du gætte en rod og så faktorisere.


Brugbart svar (1)

Svar #2
07. februar 2015 af mathon

       f ´(x) = 3x2 - 3x - 6  =  3(x2 - x - 2)  =  3(x+1)(x-2) = 0


Skriv et svar til: løs ligning f´(x)=0

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.