Matematik

opgave om ur

08. februar 2015 af hajhejhaj (Slettet) - Niveau: C-niveau

den ligger som vedhæftet fil

Vedhæftet fil: Uden navn.jpg

Brugbart svar (0)

Svar #1
08. februar 2015 af Soeffi


Brugbart svar (0)

Svar #2
08. februar 2015 af SuneChr

Benyt tre radier, som vektorer, i en cirkel, som roterer i negativ omløbsretning, alle med udgangspunkt i
kl. 18:00:00 hvor tiden defineres som 0. Eller kl. 18:30:00 hvor vinklerne i forhold til koordinatakserne er lette at finde.
Udregn hvor stor vinkelhastigheden er for hver af viserne og opstil parameterfremstillinger for viserpositionerne som funktion af tiden.
 


Brugbart svar (0)

Svar #3
08. februar 2015 af exatb

Timeviseren bevæger sig 12*3600 gange i løbet af tolv timer. Dette svarer til 180 grader. På det aktuelle tidspunkt har den bevæget sig 6*3600 + 1800 + 600 + 55 gange = 24055. Dette kan omregnes til grader.

43200/180 = 24055/G

G =100,229

Minutviseren bevæger sig 3600 gange i løbet af en time. Dette svarer til 180 grader. På det aktuelle tidspunkt har den bevæget sig 60 *40 + 55 = 2455

3600/180 = 2455/G

G = 122,75

Sekundviseren bevæger sig 60 gange i løbet af et minut. Dette svarer til 180 grader. På det aktuelle tidspunkt har den bevæget sig 55 gange. 

60/180 = 55/G

G = 165

Vinkel mellem minut og timeviser = 122,75 - 100,229 = 22,46 grader.


Brugbart svar (0)

Svar #4
08. februar 2015 af SuneChr

Vinkel mellem minut- og timeviser:
655/10 - (15 + 655/120) grader          Udgangspositionen kl. 18:30:00


Brugbart svar (0)

Svar #5
08. februar 2015 af exatb

#4

Det bliver ca 45 grader???


Brugbart svar (0)

Svar #6
08. februar 2015 af exatb

#3

Der skulle have stået 360 grader og ikke 180 grader. Der er regnet fra kl 12.00 og tolv timer frem.

Timeviseren bevæger sig 12*3600 gange i løbet af tolv timer. Dette svarer til 180 360 grader. På det aktuelle tidspunkt har den bevæget sig 6*3600 + 1800 + 600 + 55 gange = 24055. Dette kan omregnes til grader.

43200/360 = 24055/G

G =200,458

Minutviseren bevæger sig 3600 gange i løbet af en time. Dette svarer til 180 360 grader. På det aktuelle tidspunkt har den bevæget sig 60 *40 + 55 = 2455

3600/360 = 2455/G

G = 245,5

Sekundviseren bevæger sig 60 gange i løbet af et minut. Dette svarer til 180 360 grader. På det aktuelle tidspunkt har den bevæget sig 55 gange. 

60/360 = 55/G

G = 330

Vinkel mellem minut og timeviser = 245,5 - 200,458 = 45,042 grader.


Brugbart svar (0)

Svar #7
08. februar 2015 af Andersen11 (Slettet)

På et sædvanligt ud med time-, minut- og sekundviser, bevæger timeviseren sig 1 gang rundt i løbet af 12 timer, mens minutviseren bevæger sig 1 gang rundt i løbet af 1 time., og sekundviseren bevæger sig 1 gang rundt i løbet af 1 minut. Klokkeslettet 18.40.55 vil have samme viser stilling som klokkeslettet 6.40.55 .

Hvis vi regner vinkler positivt med uret, vil timeviseren stå i vinkelpositionen

      vh = (6·3600 + 40·60 + 55)/(12·3600) · 360º = 200,4583º

Minutviseren vil stå i vinkelpositionen

      vm = (40·60 + 55)/(3600) · 360º = 245,50º

Sekundviseren vil stå i vinkelpositionen

      vs = (55/60) · 360º = 330º

Vinklerne mellem de tre par af to visere kan nu let findes ved differens mellem vinkelpositionerne.


Brugbart svar (0)

Svar #8
09. februar 2015 af SuneChr

Kommentar til analog uret.
Husker de store  DSB stationsure på Hovedbanegården, i hallerne og på perronerne.
Jeg har altid undret mig over, at man lod konstruere hovedurværket således, at når sekundviseren nåede 12,
blev den stående i 2-3 sek., og først herefter rykkede minutviseren sig og fortsatte sin hakkende rundgang.
Et sådan ur er ikke lagt til grund i opgaven her, da den forudsætter en jævn kontinuerlig gang af alle viserne.
Her har vi et godt eksempel på, hvad forskellen på diskret og kontinuert er i forbindelse med R .  


Skriv et svar til: opgave om ur

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.