Matematik

Lineær funktion HJÆLP!

08. februar 2015 af thomsen4400 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Om den lineær funktion f(x)= ax+b gælder, at f(-4)=2 og f(4)=4

Bestem x så f(x) = 0

En venlig sjæl derude som kan hjælpe mig med dette forstår intet af dette?.... 

På forhånd tak!


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. februar 2015 af exatb

2 = a*(-4) + b

4 = a*4 + b

2 + 4a = 4 - 4a

a = 1/4

find nu b og opskriv ligningen og sæt den lig med nul


Svar #2
08. februar 2015 af thomsen4400 (Slettet)

Jeg har fundet ud af b = 3

Men forstår ikke hvordan jeg skal sætte det op?

Er det sådan her?

f(x) = 1/4+3=0

Har virkelig brug for hjælp!


Brugbart svar (0)

Svar #3
08. februar 2015 af exatb

Fint, så skrives ligningen op

f(x) = 1/4x + 3

1/4x + 3 = 0

x = 


Skriv et svar til: Lineær funktion HJÆLP!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.